De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden wint ook bij HZVV

Sportclub Genemuiden wint ook bij HZVV
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HOOGEVEEN – Sportclub Genemuiden was zaterdag ook HZVV de baas. De ploeg van trainer René van der Weij won met 2-3 en boekte zo de vierde zege op rij. Gemakkelijk ging het zeker niet. “Het was een moeizame wedstrijd van beide kanten”, aldus Van der Weij.

Sportclub Genemuiden kwam al in de 4e minuut op voorsprong. Omar Kavak presenteerde de bal op een presenteerblaadje voor Kay Velda, die vervolgens raak schoot. Daarna verzuimden de bezoekers om door te drukken.

Na krap een half uur spelen kwam HZVV langszij. Popovic profiteerde van een fout van Sportclub-keeper Patrick Jansen. Vlak voor rust was Sportclub Genemuiden weer trefzeker. Na een goede steekbal van Sijmon Eenkhoorn scoorde Kavak de 1-2.

Na rust kwam Sportclub Genemuiden meer onder druk te staan. Toch wist de ploeg op 1-3 te komen via Omar Kavak. Even later was Nouredinne Boutzamar dicht bij de definitieve beslissing. Hij raakte de lat. Toch werd het nog even benauwd voor Sportclub. In de 85ste minuut bracht Fabian Stevens HZVV terug in de race. Sportclub Genemuiden gaf de zege echter niet meer uit handen. Kavak verzuimde vlak voor tijd nog om de 1-4 aan te tekenen.

“Na de 1-3 kregen we meer ruimte. Daar moeten we beter mee omgaan. We gaven de goals als cadeautjes weg. Ook dat moet beter”, aldus Van der Weij, die uiteraard content was met de vierde zege op rij. Een lekker resultaat richting de topper van komende zaterdag thuis tegen SDC Putten. “Er groeit iets in de groep. Verdedigend staan we prima en scoren doen we altijd wel.”