De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub zonder franje naar tweede bekerronde

Sportclub zonder franje naar tweede bekerronde
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Zoals verwacht heeft Sportclub Genemuiden woensdag de tweede ronde van de districtsbeker bereikt . Zondagderdeklasser FC Oldemarkt werd met 4-1 verslagen. Gemakkelijk ging het echter niet. De ploeg van trainer Jan van Raalte kreeg genoeg kansen, maar kwam pas in de 69ste minuut voor het eerst op voorsprong. Daarna was de ban gebroken en kwam de thuisploeg nog twee keer tot scoren.

Sijmon Eenkhoorn had het karwei voor Sportclub Genemuiden een stuk eenvoudiger kunnen maken. Al na 26 seconden verscheen hij alleen voor het doel, maar keeper Albert de Hoop bracht redding. In de 9e minuut kwam Oldemarkt verrassend op voorsprong. Bij een diepe bal kreeg Klaas Braat teveel ruimte. Met een afstandsschot passeerde hij keeper Eser Elmali, die de geblesseerde (schouder) Daan Huiskamp verving. Daarna kreeg Sportclub Genemuiden, zonder goed te spelen, diverse kansen, maar de bal ging er niet in.

Ook in de tweede helft had Sportclub Genemuiden aanvankelijk problemen in de afwerking. Wederom waren er voldoende kansen. Schoten verdwenen net naast of over het doel of er zat een vijandelijk been tussen. Joran Pot raakte de paal. De druk werd steeds groter. In de 69ste minuut was het eindelijk raak. Omar Kavak creëerde ruimte en schoot de bal vervolgens in de linkerbovenhoek. Daarna was de ban gebroken tegen het dappere Oldemarkt. In de 74ste minuut kopte Eenkhoorn raak uit een voorzet van Kavak. Negen minuten later haalde Kavak weer doeltreffend uit.

Zo boekte Sportclub een zakelijke overwinning. “Eigenlijk moet je dit soort potjes met minimaal zes doelpunten verschil winnen”, aldus Sportclub-trainer Jan van Raalte. “In de eerste helft moet je zelf de kansen benutten. Als het dan 3-0 of 4-0 kun je jongens rust geven. Nu moesten we volle bak door. Maar goed, we zijn een ronde verder.”