De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclubs moeten anticiperen; 'corona heb je niet in de hand'

Sportclubs moeten anticiperen; 'corona heb je niet in de hand'
Coronaprotocol op de tribune bij Sportclub. Met gele stickers zijn de zitplaatsen aangegeven.
Foto: Mark de Rooij
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden ziet het SCG-toernooi op 22 augustus, met ROHDA Raalte en Excelsior als tegenstanders, als een goede test om voor het eerst meer dan 250 toeschouwers toe te laten. “Dat houdt dan automatisch in dat we met een gezondheidscheck gaan werken”, zegt voorzitter Luuk Drost.

“Tijdens de competitie wil je wel meer dan 250 toeschouwers toelaten, maar wat moeten we dan allemaal regelen? Een gezondheidscheck, stippen ofzo op het park. Daar gaan we de komende weken mee bezig”, vertelt Drost. “Belangrijk voor Sportclub is dat we het stapje voor stapje voor doen. We hebben nu heel bewust gekozen voor tot 250 toeschouwers, kijken hoe dat gaat. Zaterdag tegen HHC doen we dat ook. Zo zet je geleidelijk aan stappen, indien het kan. Je leeft eigenlijk van dag tot dag.”

Met de groei van het aantal besmettingen en mogelijk strengere maatregelen is het lastig besturen. “We zitten in een gekke tijd. Onze scheids van zaterdag zou eigenlijk in Putten fluiten, maar dat werd afgelast vanwege een coronageval, bij de vriendin van speler. Vorige week hebben we het zelf meegemaakt tegen Kollum dat een speler corona had. Je weet niet wat je te wachten staat. Je probeert het zo goed mogelijk te organiseren, maar corona heb je niet in de hand”, verzucht Drost.

“Het is lastig. Dat toernooi lijkt nu een goed moment om te testen met meer dan 250 toeschouwers, maar misschien ben je dan al weer achterhaald, met besmettingen. We moeten gewoon goed anticiperen: je oor te luister houden, en ook goed kijken wat collega-verenigingen doen.”