De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportservice Overijssel zoekt meest maatschappelijk betrokken amateurclub

Sportservice Overijssel zoekt meest maatschappelijk betrokken amateurclub
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Duizend euro voor de meest maatschappelijk betrokken sportclub van Overijssel. Hiermee willen de provincie Overijssel en Sportservice Overijssel het belang van sport voor de samenleving onderstrepen. Overijsselse amateurclubs kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing Amateurclub van het jaar.

De jury, onder leiding van Hack Goettsch (directeur Sportservice Overijssel), gaat ook dit jaar weer op zoek naar de meest maatschappelijk betrokken sportvereniging van Overijssel. De bekendmaking vindt plaats op 5 maart tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen in Theater ZINiN in Nijverdal. De winnende club ontvangt de prijs uit handen van gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor sociale kwaliteit/sport in Overijssel. Juist betrokken sportclubs spelen een belangrijke rol in het bereiken van de ambitie van de provincie Overijssel voor ‘een leven lang bewegen

Aandacht voor vernieuwing

Om deel te kunnen nemen aan deze verkiezing, moeten amateurclubs aan de volgende criteria voldoen: de sportclub is vanzelfsprekend in Overijssel gevestigd. Naast het reguliere sportaanbod biedt de club nevenactiviteiten aan en werkt het samen met maatschappelijke organisaties of neemt het deel aan maatschappelijke initiatieven. De interersse van de jury wordt extra gewekt wanneer de club daarnaast aandacht heeft voor vernieuwing in het sportaanbod. De top drie wordt met VIP bussen opgehaald bij hun sportclub om de Overijsselse Sportverkiezingen bij te wonen.

Inschrijven kan tot 19 februari 2018 via de website www.rtvoost.nl/sportverkiezing.