De Stadskoerier

Zondag, 24 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sterk Sportclub Genemuiden speelt gelijk bij Excelsior ‘31

Sterk Sportclub Genemuiden speelt gelijk bij Excelsior ‘31Sterk Sportclub Genemuiden speelt gelijk bij Excelsior ‘31Sterk Sportclub Genemuiden speelt gelijk bij Excelsior ‘31
Redactie: Gerard Meijeringh

RIJSSEN – Sportclub Genemuiden is het tweede gedeelte van de competitie goed begonnen. In Rijssen speelde de ploeg van trainer Jan van Raalte een goede wedstrijd bij Excelsior ’31, die eindigde in 0-0. “Een gelijkspel was terecht. We hebben de kansen gehad om de winst te pakken, maar dat geldt ook voor Excelsior ‘31”, aldus Van Raalte.

Sportclub Genemuiden ging met een fikse kater de winterstop in. De vraag was hoe de ploeg de draad weer zou oppakken in de competitie. Dat lukte zaterdag prima.

Excelsior zorgde voor het eerste serieuze gevaar via een inzet van Cem Köse. De sterk spelende Sportclub-doelman Eser Elmali, vervanger van de geblesseerde Daan Huiskamp (schouderblessure), redde echter prima. In de 23ste minuut was Sportclub Genemuiden voor het eerst gevaarlijk. Op aangeven van Anne van der Kolk, kon Omar Kavak uithalen, maar keeper Melvin Koetsier trad goed op. Daarna bleef de wedstrijd aantrekkelijk met kansen voor beide ploegen. Namens Genemuiden waren Jan Hooiveld, Kay Velda en Kavak kansrijk. Aan de andere kant kreeg Simon Baysoy de bal er niet in.

Vier minuten na rust vloog een inzet van Velda maar net naast het doel van Excelsior. Even later schoot Hooiveld net voorlangs. In de 65ste minuut liet Hielke Penterman namens de thuisploeg een grote kans liggen. De grootste kans in de tweede helft voor Genemuiden kwam op naam van Kavak. Oog in oog met de keeper wist hij niet te scoren. Zo eindigde het duel in 0-0.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, was de conclusie van Jan van Raalte. “We hebben heel gedurfd gespeeld. Veel druk naar voren en gekozen om op veel plekken één op één te spelen. Daar zijn we ook gevaarlijk mee geweest.”

Het duel tegen Excelsior was ook de wedstrijd van de rentree van Anne van der Kolk. Van Raalte is blij dat hij terug is. “Anne is een belangrijke jongen voor de groep. Een meerwaarde. Dat heeft hij zaterdag laten zien. Hij is er zo lang uit geweest. Maar hij laat andere spelers beter spelen met de keuzes die hij maakt en de rust die hij heeft aan de bal.” Voor keeper Daan Huiskamp kwam het duel tegen Excelsior net te vroeg. “Hij heeft al een tijdje last van een schouderblessure. Dat gaat wel beter, maar we wilden geen risico’s nemen.”

Van Raalte hoopt dat het goede optreden tegen Excelsior een goed vervolg krijgt. “Als je dit een aantal weken op rij met elkaar kunt brengen, dan gaan we wedstrijden winnen. Dat geeft zelfvertrouwen en dan kun je een sneeuwbaleffect krijgen”, aldus Van Raalte.