De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Tafeltennissers TTV Zwartsluis kampioen in derde klasse E

Tafeltennissers TTV Zwartsluis kampioen in derde klasse E
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTSLUIS – De tafeltennissers van TTV Zwartsluis hebben vorige week de titel veroverd in de derde klasse E. De Sluzigers verloren de lastige wedstrijd tegen het zesde team van Smash ’70 met 4-5, maar het was genoeg voor het kampioenschap.

Met vijf punten in de laatste wedstrijd tegen Smash was TTV Zwartsluis zeker van de titel. Bij vier punten was het afhankelijk van het resultaat van concurrent Kampenion 7. TTV Zwartsluis heeft het altijd lastig tegen Smash. Dat was ook dit keer weer het geval. John van Schellen was in de openingswedstrijd niet zo sterk als gebruikelijk. Hij verloor in drie games. Roel Santbergen begon wel goed en won in drie games. Aldert Vegter verloor zijn eerste wedstrijd in vijf games. Daarna gingen ook Santbergen en Van Schellen, zodat TTV Zwartsluis tegen een 1-4 achterstand aankeek.

Vegter bracht de teams vervolgens weer dichter bij elkaar. In een zware partij kwam hij tot winst. Daarna wist Santbergen in een spannende partij in geslagen positie de winst toch binnen te slepen. Vervolgens moest Vegter in zijn laatste partij genoegen nemen met een nederlaag. Door deze nederlaag was de laatste partij van groot belang. Deze wedstrijd moest worden gewonnen door Van Schellen om de druk op Kampenion op te voeren. De Kamper concurrent kwam later in de week in actie. In een gelijk opgaande strijd waren er vijf games nodig. Uiteindelijk wist Van Schellen het vierde punt voor TTV Zwartsluis binnen te halen.

Daarna was het wachten op de uitslag van Kampenion. De Kampenaren wonnen enkele dagen later met 3-6 van Swift ’64, maar daarmee kwamen ze tekort voor de titel. TTV Zwartsluis is de kampioen in de derde klasse E. Kampenion eindigde als tweede met een achterstand van drie punten.