De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

TCH krijgt vernieuwd tennispark

TCH krijgt vernieuwd tennispark
Redactie: Gerard Meijeringh

HASSELT – Het tenniscomplex van Tennisclub Hasselt (TCH) wordt volgend jaar flink onder handen genomen. Medio september heeft TCH de beschikking over een vernieuwd park. Medio juli volgend jaar gaan de werkzaamheden van start.

Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering gingen de aanwezige leden unaniem akkoord met de plannen omtrent de vernieuwing van het tennispark. Dat betekent dat de projectgroep het volledige mandaat krijgt om de werkzaamheden in 2020 te laten uitvoeren. Deze projectgroep bestaat uit Olaf Schulte, Harry Kiewiet, Marthijn Mekkelholt, Herman Polman en Jacob Bruins.

In 2019 zijn zij met de voorbereidingen begonnen en vrijdagavond werd het plan door de projectgroep vol enthousiasme gepresenteerd. De conclusie: in september 2020 beschikt de tennisclub over een volledig vernieuwd park.

Vanaf juli volgend jaar worden alle tennisbanen vervangen en voorzien van nieuw kunstgras. Daarnaast wordt het hekwerk verbeterd en vernieuwd. Ook wordt de huidige verlichting vervangen door LED-verlichting. De projectgroep heeft meerdere partijen gevraagd om een offerte uit te brengen. Uiteindelijk is gekozen voor een combinatie, waarbij Wijnbergen als hoofdaannemer fungeert. Daarnaast levert Condor uit Hasselt de grasmat voor de banen. Firma Aerolux vervangt de huidige verlichting door LED, waardoor het energieverbruik fors afneemt.

De betrokken partijen zullen het contract begin 2020 tekenen, waardoor de werkzaamheden in juli 2020 kunnen starten. “Het bijzondere is dat de tennisclub deze investering uit eigen middelen kan voldoen en dus geen externe financiering noodzakelijk is. Dit is mede te danken aan het jarenlange ijzersterke penningmeesterschap van Harry Kiewiet”, zo laat TCH weten.

Tijdens de algemene ledenvergadering hadden alle aanwezig leden, waaronder enkele oprichters van de tennisclub, lovende woorden voor de projectgroep. Met een afsluitend applaus werd het startsein gegeven voor een nieuwe belangrijke ontwikkeling binnen de tennisclub.