De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Teleurstelling bij Ruutvoorn na besluit NeVoBo

Teleurstelling bij Ruutvoorn na besluit NeVoBo
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND - De Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) besloot vorige week het volleybalseizoen af te sluiten via het toepassen van een wedstrijdquotiënt (aantal behaalde punten gedeeld door het aantal gespeelde duels). Ook in deze nieuwe eindstand kwam Ruutvoorn op plek vier terecht in de derde klasse W en dat betekent dat de ploeg naast promotie grijpt.

En zo eindigt het seizoen voor Ruutvoorn teleurstellend. De ploeg maakte nog kans op het kampioenschap, maar speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. “Dit is gewoon heel erg jammer”, aldus Ruutvoorn-voorzitter Erik de Jong, die ook als trainer fungeert bij de dames. “Je wilt gewoon spelen. Maar welke keuze de bond ook had gemaakt, je had altijd gedupeerden gehad. Voor Lotus, de nummer twee in de competitie, is dit wel heel zuur.”

Ruutvoorn deed nog mee om de prijzen. “We speelden een goede tweede helft van de competitie. Wie weet wat er nog mogelijk was geweest. Daar baal je van, maar het is zoals het is. We leggen ons erbij neer. Misschien is dit ook wel de eerlijkste manier.”

De dames van Pegasus maakten nog kans op de tweede plek in de derde klasse V, maar moeten genoegen nemen met een derde plek. Door het piramidesysteem konden alleen de kampioenen promoveren naar de tweede klasse. Toch kunnen de Sluzigers tevreden zijn met deze prestatie. “Bovenin meedraaien was het doel. Deze doelstelling is behaald”, aldus wedstrijdsecretaris Julien Douma van Pegasus. De damesploeg is aan een opmars bezig. Na de promotie heeft Pegasus zich de afgelopen jaren steeds meer omhoog gewerkt in de derde klasse. Door de komst van een tweede team kon er worden geschoven en werd de lat hoger gelegd. Komend seizoen waagt Pegasus een nieuwe poging om verder omhoog te komen. Wel is het dan belangrijk dat de ploeg zich verder ontwikkelt. “Het verschil tussen de tweede en derde klasse is vrij groot.”