De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Tom Kisjes leidt DESZ naar ruime zege

Tom Kisjes leidt DESZ naar ruime zegeTom Kisjes leidt DESZ naar ruime zege
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ heeft zaterdag ook de tweede thuiswedstrijd in winst omgezet. De Weide werd met 4-1 verslagen. Tom Kisjes was de man van de wedstrijd. Hij nam alle Sluziger treffers voor zijn rekening.

DESZ kwam in de 17e minuut op voorsprong. Uit een scrimmage sloeg Tom Kisjes toe. Direct na rust scoorde De Weide de gelijkmaker via een rake kopbal van Erik Buining. DESZ kreeg het even lastig. Met een zeer offensieve variant van 5-3-2 werd DESZ in verlegenheid gebracht. In deze moeilijke fase zorgde Kisjes voor verlichting door de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Enkele minuten besliste Kisjes in een snelle counter de wedstrijd via een fraaie kopbal. Zes minuten voor tijd bepaalde Kisjes met een lob de eindstand op 4-1.

“De 4-1 zege was geflatteerd, maar we hebben zeker verdiend gewonnen. We stonden verdedigend uitstekend, maar hadden eerder de tweede moeten maken. Na de 1-1 zijn we stabiel gebleven. Na de 2-1 van Kisjes, speelden zij nog meer naar voren en konden we er heel snel uitkomen. We maakten er twee, maar we hadden nog meer doelpunten kunnen maken”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.