De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Valse start Sportclub Genemuiden

Valse start Sportclub  GenemuidenValse start Sportclub  GenemuidenValse start Sportclub  GenemuidenValse start Sportclub  Genemuiden
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HOOGEVEEN – Sportclub Genemuiden is het tweede gedeelte van de competitie niet goed begonnen. Bij HZVV bleef de ploeg steken op 0-0. Bovendien raakten Robert Boes (wreef) en Arjan Hagenauw (hamstring) geblesseerd en kreeg Omar Kavak een dubbele rode kaart (twee keer geel + directe rode kaart). Er was ook goed nieuws. Concurrent Excelsior verloor, zodat Sportclub Genemuiden ondanks de teleurstellende remise de koppositie heeft verstevigd. “Maar je kunt het ook anders bekijken. We hadden hier een goede slag kunnen slaan”, aldus Sportclub-trainer Jan van Raalte.

En dus was hoofdtrainer Jan van Raalte na afloop ontevreden. “De scherpte was er niet. Het was een slechte wedstrijd. Je zag het al in de eerste minuten. Toen leden we al zoveel balverlies. Het leek wel of we in een soort winterslaap zaten. We waren ongeconcentreerd en niet scherp. Ook in de tweede helft hebben we onder ons niveau gespeeld.”

In de eerste helft viel er weinig te beleven. HZVV hield het speelveld klein. Sportclub Genemuiden had alle moeite om wat te creƫren. Daar was het spel te onnauwkeurig voor en werd te vaak de strijd om de tweede bal verloren. In de 12e minuut was Sportclub Genemuiden voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Anne van der Kolk kon net niet doeltreffend worden verlengd door Arjen Hagenauw. Elf minuten later was de enige kans voor HZVV voor rust. Yoran Popovic verscheen alleen voor Raymond Beukeveld. De goalie van Sportclub Genemuiden kon redding brengen.

In de 28ste minuut kwam Omar Kavak goed weg. De aanvaller kreeg geen vrije trap van de scheidsrechter en vervolgens reageerde hij zich af op de tegenstander. Met geel was de arbiter mild. Een minuut later gooide Kavak vervolgens al zijn frustratie in een individuele actie. Hij trok naar binnen en haalde uit. De bal vloog net naast de paal. Het derde gevaarlijke moment van Sportclub Genemuiden in de eerste helft ontstond in de 39ste minuut. Na een corner van Joran Pot haalde Erik Rotman uit. De bal werd door HZVV van de lijn gehaald. Het draaide niet lekker bij Sportclub Genemuiden. Vervolgens raakte Robert Boes in het slot van de eerste helft ook nog geblesseerd aan zijn wreef na een overtreding van een speler van HZVV. Boes keerde na rust niet meer terug en werd vervangen door Ramon Beens.

Na rust werd de wedstrijd een stuk aantrekkelijker al was dat niet in het voordeel van Sportclub Genemuiden. HZVV was gevaarlijk via enkele uitbraken. In de 55ste minuut wist Kelly Joao Milan Ronkes net niet te vinden. Een minuut later behoedde Beukeveld Sportclub Genemuiden voor een achterstand. Frank Strijker ontsnapte. Beukeveld kwam goed uit zijn doel en verrichtte vervolgens een zeer belangrijke redding. In de rebound raakte HZVV de paal, waarna Beukeveld de bal in de handen kon pakken. Zeven minuten later was Sportclub Genemuiden eindelijk weer eens gevaarlijk. Jacco Riemens schoot tegen de lat.

Sportclub Genemuiden kwam er beter in, maar Kavak dupeerde zijn ploeg door in de 69ste minuut. Bij de zijlijn maakte hij een overtreding te maken op Reza Hosseini. De scheidsrechter gaf Kavak een tweede gele kaart. De aanvaller was het daar niet mee eens en bleef praten tegen de arbiter. Die besloot vervolgens om er nog een directe rode kaart bovenop te doen. “Hij is vaak belangrijk geweest voor ons, maar dit was onvolwassen. In de rust heb ik hem er nog voor gewaarschuwd, maar hij laat zich toch weer verleiden”, sprak Van Raalte na afloop.

Met een man minder kwam Sportclub Genemuiden niet echt in de problemen. In de blessuretijd werd de ploeg zelfs nog twee keer gevaarlijk. Een prima corner van Erik Rotman leidde tot een gevaarlijk scrimmage voor het HZVV-doel. Een minuut later was er een schietkans voor invaller Sijmon Eenkhoorn, maar zijn schot miste kracht. Een overwinning was ook teveel geweest voor Sportclub Genemuiden. De wedstrijd verdiende geen winnaar.

Dat was ook de mening van Van Raalte, die de herstart van Sportclub Genemuiden van tevoren anders had ingetekend, gezien de voorbereiding. De ploeg zal het voorlopig moeten doen zonder Omar Kavak. Het is twijfelachtig of Boes en Hagenauw snel weer inzetbaar zijn. “Dat biedt weer kansen voor anderen en dat moet ook. We moeten het met z’n allen rooien.”