De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Verlenging halve finale nacompetitie eindstation voor DESZ

Verlenging halve finale nacompetitie eindstation voor DESZVerlenging halve finale nacompetitie eindstation voor DESZ
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ speelt komend seizoen opnieuw in de tweede klasse. De Sluzigers sneuvelden dinsdagavond in de halve finale tegen VEV ’67. Daar had de ploeg uit Leek wel een verlenging voor nodig. In de 13e minuut van de eerste verlenging viel de 1-2. Deze achterstand kon DESZ niet meer repareren.

VEV was bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg. De bezoekers hadden voetballend meer te bieden. DESZ zette daar een fikse dosis duelkracht tegenover en trachtte de boel gesloten te houden. Dat lukte in de eerste helft aardig. De schade bleef aanvankelijk beperkt tot wat mogelijkheden voor VEV. Daarnaast verrichtte Renee Agterhuis enkele goede reddingen. DESZ bracht voetballend te weinig en had het aanvallend moeilijk. In de 26ste minuut was DESZ voor het eerst gevaarlijk. Danny Moorman dreigde door te breken. De keeper van VEV twijfelde, zodat Moorman eerder bij de bal was. Zijn poging ging echter ver naast. In de 41ste minuut was Moorman wederom gevaarlijk. De verdediging dacht de speler van DESZ onder controle te hebben, maar de aanvaller van DESZ kreeg toch de voet tegen de bal. De inzet verdween naast het doel. Het gevaarlijkste moment voor het doel van DESZ vond plaats in de 28ste minuut. Jeffrey Visser had de bal voor het inschieten, maar raakte de bal niet goed.

Vlak na rust kwam DESZ tegen de verhouding in op voorsprong. De keeper van VEV ging gruwelijk in de fout, nadat Tom Kisjes goed stoorde. Kisjes kon aanvankelijk niet profiteren, maar kreeg vervolgens de bal terug en tikte alsnog de 1-0 binnen. Daarna kwam DESZ onder zware druk te staan. De gasten liet verschillende grote kansen onbenut, waarbij ook goalie Agterhuis zijn ploeg enkele keren op de been hielp. In de 69ste minuut had de keeper echter geen antwoord. Mats Wolthuis scoorde de terechte gelijkmaker. Na deze treffer kreeg DESZ weer wat meer controle, al bleef VEV de betere ploeg. Vijf minuten voor tijd kwam VEV bijna goedkoop aan de 1-2. Gerjan Konterman kopte tegen de eigen kruising aan. Twee minuten later had Arjan de Vries de 1-2 moeten maken namens VEV, maar hij kwam niet goed met z’n passen en liet deze droomkans liggen. Een minuut later was er een kopkans voor Tom Kisjes, maar zijn inzet werd gepakt door de goalie. In de blessuretijd kopte Arjan de Vries bij de tweede paal naast.

Een verlenging was noodzakelijk. VEV bleef ook in de eerste verlenging de betere. In de 13e minuut scoorde de formatie uit Leek de verdiende 1-2 uit een fraaie aanval. DESZ kwam vervolgens in de tweede verlenging sterk terug. Vol passie en met veel opportunisme werd VEV teruggedrongen. Dat leidde tot enkele gevaarlijk schoten van afstand. De goed ingevallen jongeling Mika Esteie schoot vlak voor het einde bijna nog de 2-2 binnen, maar VEV trok de winst over de streep. De ploeg uit Leek was de terechte winnaar en speelt zaterdag de finale om een plek in de eerste klasse.

Voor DESZ is het seizoen ten einde. De ploeg kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Dat was ook de mening van DESZ-trainer Jan Derk Brandsma. “Het is knap van deze groep dat het zover gekomen is. Tweede geworden in de competitie en de halve finale gehaald van de nacompetitie. We hebben vandaag verdiend verloren. We hebben niet goed gespeeld. VEV was voetballend de bovenliggende partij, maar ook vandaag is gebleken dat je moeilijk van ons kunnen winnen.”

Voor Brandsma zit zijn periode bij DESZ erop. “Leo en ik hebben een fantastisch jaar gehad, al was het niet leuk dat ik de laatste vier wedstrijden alleen moest doen. We hebben boven verwachting gepresteerd. We hebben een goede tijd gehad met een leuke groep die altijd hard heeft gewerkt. Met een goede teamgeest kun je heel ver komen, is wel gebleken. We hebben 85 trainingen gehad en heel wat uitwedstrijden gewonnen. Het was altijd gezellig in de bus. DESZ is een leuke vereniging.”