De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Verontwaardigd Pelikaan-S in beroep tegen uitspraak, Sportclub Genemuiden wacht af

Verontwaardigd Pelikaan-S in beroep tegen uitspraak, Sportclub Genemuiden wacht af
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GRONINGEN/GENEMUIDEN – Pelikaan-s legt zich niet neer bij de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. Die besloot vandaag om de club uit Oostwold uit het districtsbekertoernooi te halen, omdat de club in het bekerduel tegen Sportclub Genemuiden een ongerechtigde speler (Kurt Elshot) zou hebben opgesteld. Pelikaan-voorzitter Wim Bulten noemt Sportclub Genemuiden een slechte verliezer en zegt dat zijn club tot het gaatje zal gaan voor een plek in de kwartfinale van de districtsbeker.

Bulten is boos en dat is volgens hem nog zacht uitgedrukt. “Voor een hoofdklasser is dit een heel trieste manier om hun gelijk te halen. Na de wedstrijd kwam trainer Jan van Raalte niet eens in de bestuurskamer. Dat maken wij nooit mee. Dat past allemaal in een beeld van een slechte verliezer. Dat noem ik geen sport meer. Het gaat Sportclub Genemuiden alleen maar om het geld.”

Bulten vindt dat zijn club recht heeft op een plek in de kwartfinale. “We gaan in beroep. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in het gelijk worden gesteld.” Hij trekt een vergelijking met een zaak die in 2015 speelde omtrent een bekerduel van Kozakken Boys. “Zij hebben hetzelfde meegemaakt. Zij hadden ook een ongerechtigde speler opgesteld, maar zijn later wel in het gelijk gesteld.” Mocht Pelikaan-S ook in tweede instantie in het ongelijk worden gesteld, dan is de zaak voor de club uit Oostwold zeker niet afgelopen. “Dan gaan we door tot we gelijk krijgen.”

Voorzitter Berend van Lente van Sportclub Genemuiden vertelde eerder al tegen De Stadskoerier dat de club alleen duidelijkheid wil. “Daar blijf ik bij. We willen duidelijkheid. Dan gaan we verder. Het gaat niet om winnen of verliezen. We wachten nu gewoon af. Pelikaan moet zelf ook in de spiegel gaan kijken. Zij hebben iets niet goed gedaan. Misschien onbewust, maar daar moet je dan wel mee aan de gang.”