De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Vijf podiumplaatsen voor minioren ZvZwartsluis

Vijf podiumplaatsen voor minioren ZvZwartsluisVijf podiumplaatsen voor minioren ZvZwartsluis
Redactie: Gerard Meijeringh

OLDENZAAL - Vijftien minioren (8 tot en met 11 jaar) van ZvZwartsluis deden zaterdag mee aan de tweede voorronde van de Minioren Club Meet in Oldenzaal. De zwemmers uit Zwartsluis waren goed voor vijf podiumplaatsen.

Arthur Alberts, Hanna Bakker, Ruben Buit, Jimmy Fisca, Anna Fix, Dylan Freriksen, Ryan Freriksen, Danique Hoorn, Sophie Kamphof, Wessel Poelman, Jaydey Schonewille, Charlotte Smelt, Diede Veld, Melissa Fix en Aimee Hoorn kwamen in actie namens ZvZwartsluis.

Diede Veld behaalde een eerste plaats op de 100 meter rugslag en was ook de snelste op de 50 meter vrije slag. Jaydey Schonewille was de beste op de 100 meter schoolslag. Anna Fix behaalde een tweede plaats op de 50 meter vlinderslag; Ryan Freriksen scoorde een derde plaats op de 100 meter vrije slag.

Bij de eerste voorronde in november 2019 behaalden de ZvZ-minioren een tweede plaats. Zaterdag viel ZvZ buiten de top drie. Toch kijkt ZvZwartsluis tevreden terug. De zwemmers waren goed voor snelle tijden en persoonlijke records.