De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Voetbalcompetitie definitief in het slot: ‘Dit is een logische beslissing’

Voetbalcompetitie definitief in het slot: ‘Dit is een logische beslissing’
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND - Het seizoen in het amateurvoetbal is ten einde. Vorige week besloot de KNVB het seizoen voor alle amateurvoetballers definitief af te sluiten vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Het huidige seizoen wordt als niet gespeeld beschouwd. Bij Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia is er begrip voor het besluit van de KNVB, maar is er teleurstelling over het vreemde slot van het seizoen.

“Het eindigt in mineur. Zo wil je niet afsluiten”, zegt Sportclub-trainer René van der Weij. In zijn eerste jaar in Genemuiden had hij een ander slot in gedachten. “Het was een hartstikke leuk jaar. Dat wil je dan graag doortrekken en afsluiten. Dan kan niet meer. Dan moeten we dat volgend seizoen maar doen”, aldus Van der Weij die volop bezig is met komend seizoen en het streven heeft om deze week de nieuwe selectie zo veel mogelijk in te vullen.

De KNVB heeft alle uitslagen van dit seizoen weggestreept. Van der Weij spreekt van een logische beslissing. “Zo worden de minste clubs geschaad. Je kunt het als KNVB ook nooit goed doen. Voor Staphorst vind ik het wel sneu, al denk ik niet dat ze er al waren.”

DESZ-trainer Pim Kaagman zit op dezelfde lijn. “Dit was de enige logische beslissing die ze hadden kunnen nemen. Anders creëer je alleen maar onduidelijkheid. Maar je kunt het nooit goed doen voor iedereen. Ploegen die bovenaan staat hebben de klere in en clubs die onderin staan zijn dolblij.”

Ook Olympia-trainer Jarrisch Keizer heeft alle begrip voor de beslissing van de KNVB. “Voor een club als Hatto Heim is het heel vervelend. En wat dacht je van Staphorst en Vitesse ‘63. Voor Hulshorst en Alcides is het prettig. Wij hadden nog ambities wat betreft de derde periode. We wilden zo hoog mogelijk eindigen. Dit seizoen zijn we gegroeid. Dat wilden we graag terugzien in het laatste deel van de competitie. Laat Hans (nieuwe trainer Roeland, red.) dat nu maar doen”, aldus Keizer, die aan de slag gaat bij FC Meppel. Als het coronavirus geen roet in het eten gooit, komt hij Olympia in augustus alweer tegen. “Normaal gesproken troffen Olympia en DESZ tegen elkaar in de voorbereiding. Nu komt er een minitoernooi met FC Meppel, Olympia en DESZ. Het is leuk dat je dat met elkaar kunt regelen en overleggen”, besluit Keizer.