De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Vroege rode kaart breekt gretig DESZ op

Vroege rode kaart breekt gretig DESZ opVroege rode kaart breekt gretig DESZ opVroege rode kaart breekt gretig DESZ op
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ is er zaterdag niet in geslaagd om de knockoutfase van de districtsbeker te bereiken. Valthermond won met 3-4. Al in de 5e minuut werd Karlo Naberman weggestuurd met een rode kaart. Met tien man bood DESZ uitstekend partij, maar het bijna de gehele wedstrijden spelen met een man minder brak de ploeg uiteindelijk op.

DESZ-trainer Pim Kaagman had genoten van zijn ploeg. Hij overlaadde zijn ploeg na afloop met complimenten. “Ik ben trots op jullie. Jullie hebben alles gegeven en zijn dicht bij elkaar gebleven. Als jullie met deze beleving blijven spelen, kan het een heel mooi seizoen worden”, sprak Kaagman na afloop tot zijn spelers.

De complimenten waren terecht. DESZ kreeg al vroeg te maken met een fikse tegenvaller (rode kaart), kwam met 0-2 achter, maar knokte zich prima terug. Alle tactische plannen van DESZ konden de prullenbak in na een overtreding Karlo Naberman. Het ging even fout bij DESZ. Hij probeerde te corrigeren, maar was te laat en kwam met een gestrekt been in. De scheidsrechter kende geen enkele twijfel en stuurde Naberman met rood weg. Zeven minuten later sloeg Valthermond toe. Na een fout achterin bij DESZ werd de bal voorgegeven en spits Maurice Kampman kon simpel de 0-1 aantekenen. In de 21ste minuut was DESZ dicht bij de gelijkmaker. Na een goede individuele actie nam Frank Kuurman het doel onder vuur. De inzet werd gekeerd door Valthermond-goalie Joost Schrik, waarna Tom Kisjes net te laat kwam voor de rebound. In de 27ste minuut viel de 0-2. Uit een corner kopte de vrijstaande Erik Jan Veerbeek raak.

DESZ gaf de moed niet op en kwam sterk terug. In de 35ste minuut kopte Etienne Moorman raak uit een strakke voorzet van Kuurman. Vlak voor rust kwam DESZ met een man minder zelfs langszij. Konterman raakte de lat, waarna Kuurman raak schoot. Daarna had DESZ zelfs nog met een voorsprong kunnen gaan rusten. Er was goede kans voor Kisjes, maar hij mikte te hoog. In blessuretijd vloog een kopbal van Konterman over het doel.

In de beginfase van de tweede helft pakte Valthermond de regie in handen. Dat leidde in de 51ste minuut tot een goede kopkans voor Jorn Draijer, maar diens inzet ging naast. Vervolgens verzuimde Kisjes om de 3-2 te maken. De aanvaller ontsnapte, maar schoot rakelings naast. Even later voorkwam DESZ-goalie Jordy Slager de 2-3 van de bezoekers. In de 68ste minuut was het wel raak voor Valthermond via Veerbeek.

DESZ gooide daarna alles op de aanval. Beide ploegen kregen kansen. Valthermond kwam in de 77ste minuut op de 2-4 via een schot van afstand. Nog was DESZ niet verslagen. In de 87ste minuut kwam de ploeg wederom terug. Danny Moorman had een goede voorzet in huis. Invaller Thomas Witte nam de bal prima aan en maakte het vakkundig af: 3-4. Kisjes was in blessuretijd nog dicht bij de 4-4, maar hij schoot naast.

Tijdens de wedstrijd tegen Valthermond werd wel duidelijk dat DESZ er sterker op is geworden ten opzichte van het afgelopen seizoen. “Er zit heel veel muziek in. Het is een fijn elftal als alle koppen goed staan. Bij de eerste twee bekerwedstrijden was het mentaal niet goed. Vandaag was het mentaal gezien top. Ik heb genoten. Dan heb je ook een beetje geluk nodig. Dan moet je op het juist moment een goal maken. Dat gebeurde niet.” Kaagman is blij met zijn selectie. “De nieuwe jongens voegen allemaal wat toe. Ze maken de groep completer. Nu moeten we het in de competitie laten zien. Het elftal moet nog voegen. Een aantal dingen moet nog beter. Het is nog niet vast, maar dat is logisch. Dat heeft wat tijd nodig.”