De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Weer winst voor Sportclub Genemuiden in voorbereiding

Weer winst voor Sportclub Genemuiden in voorbereiding
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

KRAGGENBURG – Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de tweede achtereenvolgende zege geboekt in de voorbereiding. Op een goed geprepareerde grasmat van FC Kraggenburg werd het Groningse Be Quick 1887 met 2-1 verslagen.

Sportclub begon gretig aan het duel en was fel in de duels. Naar gelang de wedstrijd vorderde verdween de felheid en kwam Be Quick er steeds beter in. Dit resulteerde in de 30ste minuut in de openingstreffer voor de Groningers. Daniël Teune kreeg wel erg veel ruimte. Hij mocht de bal vrij aannemen, haalde van afstand uit en doelman Patrick Jansen was gezien. Met nog een kwartier te spelen in het eerste bedrijf probeerde Genemuiden nog wel wat terug te doen, maar buiten een paar goede doelpogingen van Kay Velda kwam Sportclub niet.

De tweede helft leek een herhaling van zetten te worden, aan het spelbeeld veranderde weinig. De gebruikelijke wissels werden toegepast, niet alleen bij Sportclub maar ook bij Be Quick 1887 werden er andere poppetjes binnen de lijnen gebracht. Sportclub Genemuiden voerde de druk verder op en zo werd de amusementswaarde toch iets opgekrikt. Het was Omar Kavak die als eerste aanzette, maar binnen de zestien onreglementair ten val werd gebracht. De strafschop door hem zelf genomen was hard, de doelman van Be Quick was kansloos.

Met nog een kwartier op de klok leek alles mogelijk voor beide teams. Sportclub Genemuiden trok uiteindelijk aan het langste eind. De ingevallen Nathan Bos schoot de bal in een mêlee van spelers achter zijn standbeen langs. De Groninger doelman was het zicht kwijt en de 2-1 was daar.