De Stadskoerier

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Wielerseizoen voor de jeugd van start

Wielerseizoen voor de jeugd van start
Voorzitter Jan Jonkers (l) ontvangt een afscheidscadeau van secretaris Edwin Knol (r) tijdens de jaarvergadering.
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De avondtrainingen van WV-Noordwesthoek voor de jeugd starten deze week weer. Deze vinden plaats op de maandag- en donderdagavonden van 18.00 tot 19.15 uur op de Tippe (Viaductweg 1) in Staphorst.

“Het grote voordeel is dat we op een afgesloten parcours iedereen rustig kennis kunnen laten maken met de wielersport”, aldus Jan Jonkers. “Het mooie van wielervereniging Noordwesthoek is dat we zelf jeugdfietsen hebben en deze gratis beschikbaar stellen aan kinderen die het ‘eens’ willen proberen.”

Leden van een wielervereniging zijn automatisch KNWU-basislid. Vanaf zevenjarige leeftijd mogen zij meedoen aan laagdrempelige trainingswedstrijden in de regio. Daarnaast zijn er landelijke wedstrijden voor de kwalificatie van het Nederlandse kampioenschap. “Als je dat wilt, dan heb je naast het basislidmaatschap ook een wedstrijdlicentie en een transponder nodig. Leden van de Noorwesthoek helpen geïnteresseerden graag op weg.”

Fien Winters (Hasselt) en Elise Timmerman (Staphorst) zijn dit jaar doorgestroomd naar de nieuwelingen meisjes. Zij verschijnen zaterdag 4 april samen met andere Noordwesthoekers aan de start van de L&M Workwear omloop van Noordwest-Overijssel.

“Lijkt het je eens leuk om mee te trainen of wil je meer informatie? Kijk eens op de site: www.wvnoordwesthoek.nl, kom eens langs bij een training of mail met jeugd@wvnoordwesthoek.nl.”

Nieuwe voorzitter
Tijdens de jaarvergadering van de wielervereniging hebben verschillende bestuurswisselingen plaatsgevonden. Na acht jaar voorzitterschap overhandigde Jan Jonkers de voorzittershamer aan Bert Krale. “Jan was met veel enthousiasme de drijvende kracht van de vereniging en iedereen was daarom heel blij met zijn belofte om zich achter de schermen te blijven inzetten voor de vereniging.”

Met Bert Krale heeft de wielervereniging een ervaren bestuurder gevonden die gezamenlijk met de andere bestuursleden en commissies het goede werk van Jan Jonkers hoopt voort te zetten. De andere nieuwe bestuursleden Henk van dijk (penningmeester) en Geesje Brakke (jeugd) namen plaats voor respectievelijk John van der Veen en Anneke Timmerman.