De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zwak eerste half uur breekt Olympia '28 op in districtsbeker

Zwak eerste half uur breekt Olympia '28 op in districtsbeker
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

STEENWIJK - Olympia '28 is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de districtsbeker te bereiken. De uitwedstrijd tegen het tweede team van d'Olde Veste '54 werd met 3-2 verloren. Een zwak eerste half uur brak de Hasselters lelijk op. In deze periode kwam Olympia op een 3-0 achterstand. Voor de rust maakten de bezoekers nog wel een doelpunt, maar in de tweede helft kwam de ploeg van trainer Jarrisch Keizer niet verder dan 3-2.

Olympia kende een valse start. Al in de 3e minuut was de eerste kans van de thuisploeg gelijk raak. Daarna liepen de Hasselters de gehele wedstrijd achter de feiten aan. In de 22ste minuut kwam d'Olde Veste op 2-0. Een corner werd van richting veranderd en de bal vloog in het doel. Keeper Jeroen Bos stond op het verkeerde been. Na ruim een half uur kwam de 3-0 er nog overheen.

In het laatste kwartier herstelde Olympia zich enigszins. Er kwam meer rust in de ploeg en er werd hoger druk gezet. Vlak voor rust profiteerde John Sanders van een fout bij de thuisploeg. Vervolgens werd de kans op 3-2 niet verzilverd.

Olympia trok de stijgende lijn in de tweede helft door. In de 67ste minuut zorgde Jeffrey van de Belt voor de aansluitingstreffer. Daarna kreeg Olympia diverse kansen om langszij te komen, maar het lukte niet. Een slecht eerste half uur werd de ploeg fataal.

"Het was erg in de eerste helft. We speelden kijkbuisvoetbal. Wat doet de tegenstander en wat doe ik daarna? Daarna komen we nog wel terug, maar konden we het niet meer herstellen", aldus een balende Olympia-trainer Jarrisch Keizer. "Tegen een tweede elftal wil je er niet uit. Je wilt altijd door. Na rust waren we oppermachtig. Dit hebben we aan onszelf te wijten."