De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zwartewaterruiter Anne-jet Harms wint finale Indoor Genemuiden

Zwartewaterruiter Anne-jet Harms wint finale Indoor Genemuiden
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Hippisch Centrum de Zwartewaterruiters hield van donderdag tot en met zaterdag Indoor Genemuiden voor pony’s. Alle combinaties streden voor een finaleplek. Anne-jet Harms wist de finale van de klasse B te winnen.

Joel Zwanepol behaalde de tweede prijs in de finale van de klasse L. Lisanne Kanis ging van start op het NK en werd achtste van Nederland.

Anne-jet Harms en haar pony Buddha to Buddha wisten zaterdagochtend twee goede parcoursen af te leggen in de klasse B. Met dit resultaat mochten zij van start gaan in de finale, die op zaterdagmiddag werd verreden. De combinatie ging als tweede van start in deze finale en wist meteen een foutloos en snel parcours neer te zetten in een tijd van 23,65 seconden. De concurrentie kon niet aan dit resultaat tippen. Daarmee wonnen Anne-jet Harms en Buddha to Buddha de eerste prijs: een tablet en een zak bix.

Joel Zwanepol en Sunflower waren succesvol in de klasse L. In het eerste parcours wonnen zij de derde prijs en met dit resultaat mochten zij van start gaan in de finale. In deze finale zette de combinatie een foutloos en snel parcours neer in een tijd van 30,42 seconden. Hiermee wonnen zij een mooie tweede prijs.

Lisanne Kanis ging zaterdag van start op het Nederlands Kampioenschap met haar pony Elavsca. In de klasse M2 categorie D/E nam zij het op tegen de twintig beste combinaties uit heel Nederland. Lisanne Kanis en Elavsca liepen een fijne proef en kregen van de drie jury’s mooie scores: 203, 195 en 189,5 punt. Met dit resultaat eindigden zij op een achtste plaats.