De Stadskoerier

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zwemmers ZvZwartsluis snel op meerdere fronten

Zwemmers ZvZwartsluis snel op meerdere fronten
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTSLUIS - ZvZwartsluis was afgelopen weekeinde vertegenwoordigd bij maar liefst drie verschillende wedstrijden. Bij de Jaargangfinales in Leiden, De Junior Swim Cup in Eindhoven en de tienkamp in Steenwijk kwamen de zwemmers van ZvZwartsluis goed voor de dag.

Namens ZvZwartsluis deden Anna Fix, Ryan Freriks, Jayden Schonewille en Diede Veld mee aan de Speedo Jaargangfinales in Leiden. Deze finales worden beschouwd als de officieuze Nederlandse kampioenschappen (NK) voor de jongste zwemmers van Nederland (minioren). Fix zwom op de 100 meter vlinderslag met een persoonlijk record van 1 seconde naar de derde plaats.

Ook Freriks, Schonewille en Veld zetten persoonlijke records neer. Veld behaalde een zevende plaats op de 100 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag en een vierde plek op de 200 meter vrije slag. Op de 400 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag tikte hij als vijfde aan. Op de 50 meter vrije slag eindigde hij als achtste. Schonewille mocht starten op zijn favoriete slag: de 100 meter schoolslag. Hij eindigde als tweede in zijn serie.

Arena Junior Swim Cup in Eindhoven

Een team van vijf ZvZ-zwemmers (Anna Klomp, Kim Schraa, Emmelien Smelt, Myrthe Dorgelo en Rick Smelt) reisde af naar Eindhoven om daar deel te namen aan de Internationale Talent Trophy in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Alle zwemmers kwamen uit op twee afstanden.

Smelt wist haar tijd op de 400 meter vrije slag met maar liefst 18 seconden te verbeteren en bij de 200 meter wisselslag snoepte ze er 8 seconden af. Schraa wist haar tijd op de 50 meter rugslag te verbeteren. Klomp verbeterde haar tijd op de 50 meter rugslag en weet zich, net als Schraa, zeker van een plaats voor de Overijsselse A-kampioenschappen. Ook de 200 meter vrije slag heeft ze aangescherpt met 4 seconden.

Myrthe Dorgelo kwam uit op de 100 meter schoolslag en de 100 meter vlinderslag en wist haar toptijd op dit laatste onderdeel goed aan te scherpen. Tot slot zwom Rick Smelt de 100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag. Hij wist zijn 50 meterbad-tijden te verbeteren met maar liefst 16 seconden.

Tienkamp in Steenwijk

Een groep van 21 ZvZ-zwemmers deed zaterdag mee aan de tienkamp in Steenwijk. ZvZ ging met 20 medailles naar huis. Bijna alle ZvZ zwemmers zwommen één of meer persoonlijke records.