<< Ga terug

DESZ verandert spelregels wat betreft spelers van buitenaf

DESZ verandert spelregels wat betreft spelers van buitenaf
Foto: Henk Kuik

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – DESZ is nadrukkelijk bezig met de nabije en verdere toekomst. De club werkt aan het nieuwe beleidsplan 2019-2023, dat op 20 mei wordt gepresenteerd tijdens de voorjaarsvergadering. Een van de belangrijkste punten is het tijdelijk veranderen van de spelregels wat betreft spelers van buitenaf.

In het plan krijgt de term DESZ-DNA een nieuwe definitie. Dit wordt straks ook toegekend aan spelers die meer dan vier seizoenen deel uitmaken van de eerste selectie van DESZ. Daarmee creëert DESZ speelruimte. Dimitri Kamerling (5e seizoen DESZ) en Gerjan Konterman (4e jaar DESZ) zijn spelers van buitenaf, maar krijgen het DESZ-DNA als het beleidsplan wordt ingevoerd. In dat geval worden Kamerling en Konterman niet meer beschouwd als spelers van buitenaf.

Spelers kunnen straks op vier manieren het DESZ-DNA bemachtigen. Als ze hun opleiding bij DESZ hebben genoten (minimaal 1 jaar), woonachtig zijn in Zwartsluis, hun opleiding hebben genoten bij DESZ, maar niet woonachtig zijn in Zwartsluis of geen inwoner zijn van Zwartsluis, maar wel meer als vier aangesloten seizoenen deel uit hebben gemaakt van de A-selectie van DESZ.

Momenteel heeft DESZ met Renee Agterhuis, Dimitri Kamerling, Habieb Kalu, Karlo Naberman en Gerjan Konterman vijf spelers van buitenaf in de selectie. Daarmee voldoet de club aan de eigen normen. Met de nieuwe spelregels zou het aantal spelers van buitenaf dalen tot drie, aangezien Kamerling en Konterman dan het DESZ-DNA op zak hebben.

DESZ wil in samenhang met de tijdelijke verruiming t.a.v. het DESZ DNA het aantal spelers van buitenaf terugbrengen tot vier. Zestien van de twintig selectiespelers (achttien veldspelers en twee keepers) dienen komende seizoenen over het DESZ-DNA te beschikken. Daarnaast moeten tijdens competitie- en bekerduels in het basisteam zeven van de elf spelers een DESZ-DNA bezitten.”

Volgens Harold Joosten (bestuurslid senioren) wil DESZ door deze nieuwe spelregels meer ruimte creëren voor de komende jaren om de selectie kwalitatief op peil te houden. “We willen een stabiele tweedeklasser zijn en moeten de komende seizoenen zien te overbruggen. Met het nieuwe plan wordt ruimte gecreëerd om iets te kunnen doen wat betreft spelers van buitenaf, al wil het helemaal niet zeggen dat dit straks ook gaat gebeuren”, aldus Joosten. “De doorstroom van de eigen jeugd geniet in alles de voorkeur, dus ook in het aantrekken van spelers van buitenaf”.

Over twee jaar worden de nieuwe spelregels geëvalueerd. Het doel van DESZ is dat iedereen eensgezind achter de nieuwe plannen gaat staan. De club wil in alle openheid het gesprek aangaan over de nieuwe plannen. Daarom is er tijdens de bestuursvergadering van woensdag 20 februari tussen 19.30 en 20.00 uur gelegenheid om vragen stellen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo