<< Ga terug

Sportclub Genemuiden speelt topper in Amsterdam, derby voor Olympia '28

Sportclub Genemuiden speelt topper in Amsterdam, derby voor Olympia '28

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden wacht zaterdag een nieuwe krachtproef. In Amsterdam wacht de confrontatie tegen Swift. DESZ reist af naar Groningen voor het duel tegen The Knickerbockers. Olympia ’28 speelt thuis de derby tegen Rouveen.

In de hoofdklasse B treft Sportclub Genemuiden dit seizoen een flink aantal nieuwe opponenten. Een daarvan is Swift. De Amsterdammers speelden de afgelopen vier seizoenen in de hoofdklasse A en doen het dit seizoen uitstekend. Samen met Eemdijk voert Swift de ranglijst aan met negentien punten. Eemdijk is koploper op basis van een beter doelsaldo. Sportclub Genemuiden heeft een punt minder. De ploeg van trainer René van der Weij speelde vorige week gelijk tegen DETO.

Contractverlengingen

Na afloop van deze wedstrijd werd bekend dat hij zijn contract met een jaar heeft verlengd. De trainer sprak de hoop uit dat de huidige selectie van Sportclub Genemuiden intact blijft. Deze week werd Van der Weij op z’n wenken bediend. Omar Kavak en Jens Jurn Streutker hebben hun contact met een jaar verlengd. Met Noureddine Boutzamar werd zelfs een verlenging voor twee seizoenen overeengekomen. Daarnaast heeft Kay Velda een doorlopend contract.

DESZ

In de tweede klasse J was LTC afgelopen zaterdag te sterk voor DESZ. Zaterdag hopen de Sluzigers de winnende draad weer op te pakken. Dat dient te gebeuren tegen de studenten van The Knickerbockers. De ploeg uit Groningen heeft het dit seizoen moeilijk en staat op een elfde plek met zeven punten. DESZ staat zevende en heeft vier punten meer.

Olympia '28

In de derde klasse C heeft Olympia ’28 de smaak te pakken. Na vijf nederlagen wonnen de Hasselters de laatste twee duels. Zaterdag wacht de derby tegen Rouveen. Een lastige klus. Met name aanvallend heeft Rouveen veel kwaliteit. De ploeg scoorde in zeven duels achttien keer en is daarmee de meest trefzekere ploeg in de derde klasse C.

Programma

Hoofdklasse B

Swift – Sportclub Genemuiden 14.30 uur

Tweede klasse J

The Knickerbockers – DESZ 14.30 uur

Derde klasse C

Olympia ’28 – SC Rouveen 14.30 uurOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo