<< Ga terug

Sportclub treft DETO, topper in Zwartsluis

Sportclub treft DETO, topper in Zwartsluis

ZWARTEWATERLAND – Na de derby op Urk staat er zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma voor Sportclub Genemuiden. De ploeg van trainer René van der Weij ontvangt DETO. DESZ speelt in eigen huis de topper tegen LTC. Olympia ’28 hoopt bij ESC de eerste winst in de competitie een goed vervolg te geven.

Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan een lange reeks overwinningen voor Sportclub Genemuiden. Na vijf zeges op rij, speelde de ploeg zaterdag met 1-1 gelijk. Na afloop overheerste er tevredenheid bij Sportclub Genemuiden aangezien de ploeg pas in de slotfase op gelijke hoogte kwam. Komende zaterdag kan Sportclub Genemuiden werken aan een nieuwe reeks als DETO op bezoek komt. De ploeg uit Vriezenveen verloor afgelopen zaterdag met 0-1 thuis tegen Eemdijk en kwam daardoor op de laatste plek terecht in de hoofdklasse B.

Het bezoek van DETO betekent ook de terugkeer van trainer Hennie in ’t Hof in Genemuiden. In ’t Hof begon in het seizoen 2015-2016 als hoofdtrainer bij Sportclub Genemuiden, maar stapte begin december van het voetbaljaar plotseling op. Vorige week stapte hij bij DETO in als hoofdtrainer. Hij is de opvolger van Otto Krabbe, die zijn functie als hoofdtrainer bij de hoofdklasser niet meer kon combineren met zijn werk.

Op Sportpark De Cingellanden in Zwartsluis staat zaterdag een aantrekkelijk duel op het programma. DESZ ontvangt LTC, een treffen tussen de nummer twee en vier in de tweede klasse J. LTC kende een zeer sterke start met vier zeges op rij, maar verloor de afgelopen twee wedstrijden. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt in het voordeel van de Assenaren.

Olympia ’28 stunt vorige week tegen VIOS Vaassen met een 3-2 overwinning en haalde zo de eerste punten binnen. Zaterdag wacht het uitduel bij ESC. De ploeg uit Elburg boekte afgelopen zaterdag een wat gelukkige overwinning bij HTC. Het was voor ESC de eerste uitzege in zeventien maanden. De ploeg staat op negen punten. Olympia heeft zes punten minder. Door de zege op VIOS Vaassen deden de Hasselters de laatste plek in de derde klasse C wel over aan Hulshorst, maar dat was op basis van een beter doelsaldo. De Hasselters hebben een goede serie resultaten nodig om weg te komen uit de onderste regionen.

Programma

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden – DETO 14.30 uur

Tweede klasse J

DESZ – LTC 14.30 uur

Derde klasse C

ESC – Olympia ’28 14.30 uurOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo