De Stadskoerier

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Cursusdagen Clownerie

Cursusdagen Clownerie
Ingezonden door: Hilde Schoonbeek

Altijd al willen ervaren hoe het werkt als een clown op bezoek gaat bij kinderen in het ziekenhuis of bij mensen met dementie in een verpleeghuis? Hoe maakt de clown contact en waarom is dat échte en speelse contact zo belangrijk? In Zwolle kun je dat leren.

Om een clown te zijn, heb je genoeg aan een rode neus en vooral heel erg jezelf zijn. Maar hoe doe je dat in een wereld waar we vaak het gevoel hebben niet onszelf te kunnen zijn? Op zaterdag 29 februari a.s. is er een kennismakingsdag clownerie in Zwolle. Voor mensen die de clown in zichzelf willen ontdekken en voor degenen die beter contact met zichzelf en met anderen willen maken. Deze trainingsdag wordt gegeven door Hilde Schoonbeek. Sinds 12 jaar bezoekt zij als clown Poets o.a. mensen met dementie en mensen met een beperking.

Dit voorjaar is er ook de vier-daagse cursus ‘de passie van de clown’. In deze cursus laat Hilde je verkennen hoe de clown vol overgave gaat voor dat wat er is. Met liefde voor jezelf en de ander. Zien wat er is, ook die eventuele rare gewoontes, en ermee spelen. Dat geeft vreugde en lichtheid. Ze deelt over haar werk als Contactclown in de zorg en laat je ervaren hoe de echtheid en speelsheid van de clown ook je dagelijks leven kunnen verrijken. ,,Door te leren van de clown gaan we meer helder communiceren. Daar wordt de wereld weer een stukje mooier van”, aldus Hilde. Ook als je geen clown wilt worden, zijn de trainingen heel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling.

De kennismakingsdag op zaterdag 29 februari is van 11.00 tot 17.00 uur in Domusica (Zwolle). De data voor de ‘passie van de clown’ zijn 13 en 14 maart, 25 maart en 3 april. Aanmelden en informatie: www.hildelaatjezien.nl