De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Een uitdagende baan in Nederlands grootste sorteerinstallatie van verpakkingsmateriaal

Een uitdagende baan in Nederlands grootste sorteerinstallatie van verpakkingsmateriaal
Redactie: Zakelijke redactie

Op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort verrijst momenteel een high tech sorteerinstallatie van PreZero Recycling Nederland. Daar wordt vanaf januari 2020 jaarlijks meer dan 80.000 ton aan licht verpakkingsmateriaal (plastic, metaal en drinkkartons) op een kwalitatief hoogwaardige manier gescheiden. PreZero wil de keten van grondstoffen voor verpakkingen sluitend krijgen. PreZero is onderdeel van de Schwarz Groep; het moederconcern van onder andere Lidl en Kaufland.

24 stromen
In Zwolle krijgt de volautomatische installatie, die 24 stromen aan verpakkingsmateriaal kan scheiden, vanaf januari 80.000 ton aan afval te verwerken uit heel Oost- en Noord-Nederland. Dat gaat momenteel nog voor het grootste deel naar de installatie in Duitsland. Vanaf eind november gaat PreZero proefdraaien met de Zwolse installatie, om op 1 januari 2020 vol van start te kunnen gaan.


Sterke binding met regio
PreZero heeft de opdracht voor werving van personeel gelegd bij PersoneelSelectief uit Genemuiden, dat een sterke binding met de regio Zwolle en Zwartewaterland heeft. “Dat varieert van operator tot sorteerder en alles wat er tussenin zit”, vertelt directeur Leo Eenkhoorn. “Je kunt daarbij denken aan onderhoudsmonteurs, heftruckchauffeurs, shovelmachinisten, administratief personeel en mensen aan de persmachine. We zoeken met name een aantal monteurs en procesoperators, maar voor het merendeel sorteerders.”

Uitdagende baan
Geïnteresseerden kunnen bij PreZero rekenen op een uitdagende baan, waarbij duurzaamheid en oog voor de toekomst en het milieu belangrijke sleutelwoorden zijn. Door de grote aandacht momenteel voor de circulaire economie zijn het toekomstperspectief en de baanzekerheid bij PreZero groot.

Geïnteresseerd? ga voor meer informatie of aanmelding naar www.personeelselectief.nl/prezero