<< Ga terug

Eijgelaar Natuursteen: De Roos

Eijgelaar Natuursteen: De Roos

Een roos wordt vaak gebruikt als ornament op een grafmonument. Bijvoorbeeld als het de lievelingsbloem van de overledene is. Symbolisch staat de roos voor liefde, vreugde, geluk, maar ook voor kwetsbaarheid. In het eerste geval bedoeld als teken van liefde en in het laatste geval voor een (te) jong overlijden.

Een roos, maar ook ieder ander ornament, kan op verschillende manieren in of op een grafmonument verwerkt worden. Hieronder laten we verschillende voorbeelden zien.

Glas
Een roos kan op verschillende manieren in glas afgebeeld worden, bijvoorbeeld als lijntekening of gravure. Hieronder een voorbeeld van gesneden stukjes glas samengesmolten als roos op een glaspaneel.

Natuursteen
Een roos kan in natuursteen gehakt worden, maar ook als gravure gegraveerd worden of als lijntekening worden gezandstraald. De gravure of lijntekening kan eventueel met dezelfde kleur verf als gebruikt voor de letters worden afgewerkt.

RVS
Een roos kan ook in rvs gegraveerd worden óf, zoals hiernaast afgebeeld, uit het RVS worden gehaald.

Brons & aluminium
In brons zijn er veel verschillende soorten rozen verkrijgbaar, die prachtig staan op een grafmonument. Brons kan in diverse kleuren gepatineerd worden.

www.eijgelaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo