<< Ga terug

Eijgelaar Natuursteen: vazen en lantaarns

Eijgelaar Natuursteen: vazen en lantaarns

Een grafmonument kan afgewerkt worden met mooie vazen en/of lantaarns. Een gebruik dat je in zuidelijk Nederland nog meer ziet, dan in onze regio.


Vazen en lantaarns zijn in verschillende materialen en stijlen verkrijgbaar. Om diefstal te voorkomen, wordt een vaas of lantaarn meestal op een vooraf afgesproken plaats vastgemaakt op het monument. Bovendien wordt hiermee voorkomen dat een vaas of lantaarn kapot valt of over een dekplaat wordt ‘gesleept’, wat in combinatie met zand voor lelijke krassen kan zorgen.


Vazen
In een vaas zit meestal een klein gaatje voor afwatering, zodat de vaas zelf niet kapot kan vriezen. Meestal is de vaas voorzien van een losse plastic binnenvaas. De binnenvaas kan zo eenvoudig meegenomen worden om mooi op te maken. Het is raadzaam de binnenvaas tijdens perioden van vorst tijdelijk af te dekken of even mee naar huis te nemen.


Lantaarns
Een lantaarn kan prachtig staan. Wel is het goed te weten dat sommige kaarsen smelten in de zon en dat natuursteen kaarsvet absorbeert, waardoor een donkere, moeilijk te verwijderen vlek ontstaat. Om dit te voorkomen, kan de lantaarn in een tuintje worden geplaatst, of kan gekozen worden voor een kaars in een omhulsel of een kaarslamp op batterij.Warme groet, Riëtte PieningOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo