De Stadskoerier

Vrijdag, 10 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Renaultdealer Van Kesteren regelt gratis voorjaarsbloemen voor ouderen

Renaultdealer Van Kesteren regelt gratis voorjaarsbloemen voor ouderen
Ingezonden door: Renaultdealer Van Kesteren

In tijden van Corona-crisis wil Van Kesteren graag een beetje verlichting bieden voor de ouderen in Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Daarom heeft de Renault-dealer toenadering gezocht tot de Kamper Bloemenshop en Hoogendoorn Kwekerij uit IJsselmuiden. Samen fleurden ze de ouderen die momenteel aan huis gekluisterd zijn op met gratis voorjaarsbloemen.

Eerder deze week zag Ineke Smits op tv hoe vele bloemisten en kwekerijen hun voorjaarsbloemen weg moesten gooien. Het bracht de vriendin van Wimfried van Kesteren op een idee. Ze belde met Neeltje van de Kamper Bloemenshop, de leverancier van de bloemen die Van Kesteren bij elke auto-aflevering aan klanten overhandigt. “Ik kreeg te horen dat ook zij waarschijnlijk alle bloemen in de winkel zo’n beetje weg konden gooien...”

Kamper Bloemenshop en Hoogendoorn Kwekerij helpen mee
Bij Neeltje opperde Ineke het idee om de bloemen toch een bestemming te geven. “In het verzorgingsgebied van de vestigingen van Van Kesteren in Kampen en Zwartsluis, bevinden zich vele ouderencentra. Hoe leuk zou het zijn om de mensen daar juist nu ze zo in afzondering leven een bloemetje te bezorgen.” Een belletje van Neeltje met haar vader, eigenaar van Hoogendoorn Kwekerij uit IJsselmuiden, maakte duidelijk dat de tulpen daar ook niet op export mogen momenteel. Ineke: “Ook de eigenaar van deze fantastische kwekerij wilde meedoen met ons initiatief. Dat vind ik toch wel heel bijzonder!”

Op donderdag 19 maart trokken ze er gezamenlijk op uit naar Myosotis, De Vijverhof, Margaretha en De Amandelboom in Kampen. En naar de Maarlenhof in IJsselmuiden, De Meenthe in Genemuiden, De Schans in Zwartsluis en De Hazelaar in Hasselt. Ineke: “Het was prachtig om alle ouderen daar zo een beetje te verblijden in deze rare Corona-tijden. En dat vond het zorgpersoneel ook. Ontroerend om te zien, dat sommige met tranen in de ogen stonden.”