<< Ga terug

Zaterdag 1 juni Mantelzorgwoning-dag

Zaterdag 1 juni Mantelzorgwoning-dag

Bij Duntep in Staphorst is er een intern onderzoek geweest naar de mogelijkheden van een mantelzorgwoning. Naar aanleiding van dit onderzoek organiseert Duntep zaterdag 1 juni van 10:00 uur tot 16:00 uur een mantelzorgwoning-dag. Deze dag staat in het teken om iedereen te informeren over een mantelzorgwoning.

Deze mantelzorgwoning-dag organiseert Duntep in samenwerking met meerdere instanties. Vanuit de gemeente komt iemand die alles weet over de wet- en regelgevingen. Daarnaast komen er een aantal bestaande klanten die alles kunnen vertellen over hun eigen ervaringen. Tot slot heeft Duntep speciaal voor de belangstellenden een brochure laten ontwikkelen. Hierin staat alles wat u dient te weten over een mantelzorgwoning.

Duntep is een chaletbouwer aan de Lankhorsterweg 4 te Staphorst. Dag in, dag uit werker meer dan 45 werknemers aan het bouwen van kwalitatief hoogwaardige chalets en/of mantelzorgwoningen. Op de mantelzorgwoning-dag is het mogelijk om voltooide mantelzorgwoningen te bekijken. U krijgt een rondleiding door de fabriek, daarnaast zullen er meerdere showmodellen zijn. Tot slot krijgt u via een 3D tekening /filmpje meer te zien van een mantelzorgwoning.

Veel ouderen maken gebruik van een mantelzorgwoning, om zodoende in de eigen omgeving, zelfstandig oud te worden. Echter heeft deze vorm van wonen 2 grote vereisten. Allereerst dient u de ruimte te hebben en ten tweede moeten uw (toekomstige) mantelzorggevers (bijv. kinderen, familie of kennissen) het goedkeuren dat u op hun erf komt te wonen, of andersom. Een mantelzorgwoning is ook uitermate geschikt voor jongere mensen met een beperking, psychische stoornissen, chronische ziektes of een vorm van niet-aangeboren-hersenletsel.

duntep.nl/modellen/mantelzorgwoning/Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo