De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zelf aan je auto sleutelen: 5 tips

Zelf aan je auto sleutelen: 5 tips
Redactie: Mediapartner

Het is voor veel handige klussers ontzettend leuk om zelf aan de auto te sleutelen: maar je hebt natuurlijk wel wat voorbereiding nodig wil je het goed aanpakken. Hoe je zowel je garage als jezelf voorbereidt op het klussen aan de auto, vertellen we je graag!

1. Lees jezelf goed in

Of je de olie bij gaat vullen of zelf je uitlaat wilt vervangen: het is belangrijk om jezelf vooraf goed in te lezen. Pak de handleiding van de auto erbij en lees welke stappen je moet doorlopen, of zoek een aantal slimme YouTube tutorials waar je stap voor stap uitgelegd wordt wat je moet doen om het goed aan te pakken.

2. Zorg voor goede onderdelen

Een oliefilter vervangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar het wel van groot belang dat je onderdelen van je auto met kwaliteitsonderdelen vervangd. De bekende leverancier onderdelenstore24.nl zal in de kortst mogelijke tijd de juiste onderdelen in de juiste kwaliteit kunnen leveren. Zo kunt u dit filter snel en correct vervangen.

3. Zorg voor een goede ruimte

Je hebt natuurlijk een passende locatie nodig om de onderdelen aan je auto te kunnen vervangen. Zo heb je voldoende ruimte nodig om te werken, maar ook om eventuele onderdelen en gereedschappen op te kunnen bergen. Zorg ervoor dat je de auto op een vlakke ondergrond kunt zetten en dat er eventueel zelfs een autobrug in de ruimte te plaatsen is. Let op: je mag niet in iedere gemeente op straat aan je auto sleutelen.

4. Schaf het goede gereedschap aan

Naast kwalitatief goede onderdelen is het ook belangrijk om kwalitatief goed gereedschap aan te schaffen. Hoewel je voor kleine klussen al genoeg hebt aan een set sleutels en schroevendraaiers voor een laag bedrag, zullen deze bij grote klussen niet voldoende mogelijkheden en kwaliteit geven. Sterker nog: onderdelen of gereedschap van lage kwaliteit kunnen je best wat problemen opleveren. Kijk dus goed naar de gereedschappen die je nodig hebt en bespaar hier niet op!

5. Ken je beperkingen

Hoe ervaren je ook bent in het sleutelen aan je eigen auto: ieder mens heeft zijn limieten. Zorg dat je jezelf bewust blijft van je beperkingen en limieten en schakel op tijd de hulp van een professional in zodat deze het over kan nemen wanneer iets net buiten je skill set valt. Zo voorkom je mogelijke issues tijdens het sleutelen en weet je zeker dat je niet met pech langs de weg komt te staan omdat je toch een foutje gemaakt hebt!

Wat is voor jou belangrijk om goed aan je auto te kunnen sleutelen?