De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zorgbewind Nederland voor al uw financiële zorgen

Zorgbewind Nederland voor al uw financiële zorgen
Ingezonden door: Ferdinand Broekroelofs

Bewindvoering
Als u niet meer zelfstandig kunt beslissen over uw geld of bezittingen kan beschermingsbewind uitkomst bieden. Wie om psychische/lichamelijke redenen, verkwisting en/of het hebben van problematische schulden niet in staat is zelf zijn of haar financiën te regelen, komt in aanmerking voor bewindvoering. Een bewindvoerder beheert dan uw inkomsten en uitgaven en regelt alle financiële zaken. Middels een beschikking van het Kantongerecht wordt Zorgbewind Nederland gemachtigd uw financiën te regelen. ZBN wil zich onderscheiden van reguliere aanbieders van bewindvoering door naast administratie en beheer actief te zijn in het meedenken en begeleiden van cliënten. Het doel een stabiele financiële situatie te creëren, zodat onze cliënten zich volop kunnen richten op datgene wat echt belangrijk is: een leefbaar en gelukkig leven en weer "mee kunnen doen" in de maatschappij!

Vrijwillig budgetbeheer
Budgetbeheer is een belangrijk hulpmiddel om uw financiën weer op orde te krijgen. Het vergroot de slagingskans van een schuldregeling doordat de vaste lasten worden betaald. Daarnaast zorgt het voor rust, stabiliteit en overzicht bij de cliënt. Budgetbeheer is vrijwillig t.o.v. bewind. Dit betekent dat de cliënt zelf kan besluiten om het budgetbeheer te beëindigen. Werkgevers die medewerkers met schulden willen helpen, kunnen ook gebruikmaken van deze dienstverlening. Een goede samenwerking is hier van belang. Het belang van de zelfredzaamheid van de cliënt staat voorop.

Budgetcoaching
Met budgetcoaching voorkomt u toekomstige financiële problemen. Budgetcoaching is gericht op gedragsverandering. De budgetcoach begeleidt mensen met financiële problemen en stelt samen met de cliënt weer orde op zaken. Budgetcoaching is vaak noodzakelijk tijdens een schuldhulpverleningstraject of WSNP zodat de cliënt weer overzicht krijgt. Budgetcoaching in combinatie met budgetbeheer geeft schuldeisers meer zekerheid om het afgesproken aflossingsbedrag te ontvangen. Ook zorgt de doorbetaling van vaste lasten eventueel in combinatie met andere betalingen voor stabiliteit en overzicht bij de cliënt.

Contact
Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u altijd contact met ons opnemen. Telefoonnummer 085-0704178 of via de mail info@zbn.nu. Op onze site wwww.zbn.nu staat ook meer informatie over wat wij u kunnen bieden.