Dokter
Dokter Foto: Aangeleverd

Met onderstaande activiteiten vind jij de ideale baan in de zorg

Partnerbijdrages

Het maken van de juiste studiekeuze: voor de een is het hartstikke ingewikkeld terwijl het voor de ander allang duidelijk is welke richting hij of zij op wil. Weet jij al dat je aan het werk wilt in de zorg? Dan heb je de eerste stap al gemaakt! Als je nog niet precies weet welke functie bij je past, dan is het handig om daar goed over na te denken. 

Na je zorgopleiding wil je immers gepast werk vinden. Heb je er al veel over nagedacht, maar twijfel je nog tussen één of meerdere opleidingen? Dan is het verstandig om bepaalde activiteiten te verrichten. Na die activiteiten weet je ongetwijfeld precies welke opleiding voor jou geschikt is!

Vergelijk zorgopleidingen en zoek wat bij je persoonlijkheid past

Veel mensen die bezig zijn met het maken van een studiekeuze, onderzoeken doorgaans eerst met welk werk ze veel kunnen verdienen. We begrijpen dat dit een belangrijk aspect is, want je wilt natuurlijk een goede boterham verdienen in de toekomst. 

Dit lukt zeker met een mooi salaris. Maar natuurlijk is dit niet het allerbelangrijkste in het leven. Je wilt immers ook voldoening uit je werk halen, want je moet het een lange periode doen. Zeker met de huidige pensioenleeftijden die in de toekomst waarschijnlijk nog worden verhoogd.

Zoek daarom ook naar zorgwerk dat echt goed bij je persoonlijkheid past. Ben je een zorgzaam type en houd je ervan als mensen blij zijn met je aanwezigheid? Dan past een verpleegkundige-opleiding misschien bij jou. Wil je kinderen helpen bij de ontwikkeling? Dan past een studie pedagogisch medewerker juist beter bij jou. Bij Astrum College kun je verschillende zorgopleidingen volgen. 

Bezoek open dagen

Als je al weet dat je de zorgkant op wilt, dan heb je je studiekeuze al voor een deel afgebakend en dat is gunstig. Als je meer informatie wilt ontvangen, dan doe je er goed aan om open dagen te bezoeken. Op een open dag krijg je een concreet beeld van een opleiding. 

Tijdens de open dagen lopen er namelijk docenten, zorgmedewerkers en studenten rond. 

Je kunt tijdens de open dag vragen stellen, zien wat het werk precies inhoudt en op die manier krijg je een goed beeld van een bepaalde opleiding binnen de zorg. Daarna wordt het ongetwijfeld gemakkelijker om de juiste keuze te maken 

Doe een studiekeuzetest

Als je het na de open dagen bijna zeker weet, dan kun je voor de zekerheid nog een studiekeuzetest doen. Daarvan zijn er veel online te vinden. Sommigen zijn gratis, maar je hebt ook betaalde, uitgebreide testen. Als je bijvoorbeeld twijfelt tussen twee soorten opleidingen binnen de zorg, dan kan de studiekeuzetest je net nog even dat juiste zetje in de goede richting geven.